Koningsloop 2019 in Wijhe

De 5e editie van de Koningsloop wordt gehouden op vrijdagavond 26 april, voorafgaand aan koningsdag. De routes zijn ongewijzigd, met de start en finish in het hart van de Langstraat. Jong of oud, snel of langzaam: iedereen kan meedoen!

Inschrijven kan voor de volgende categorieën:

  • t/m 6 jaar: 600 meter, zo hard je kunt. Start om 18:00 uur
  • 7 t/m 9 jaar: 2 x 600 meter, bikkelen. Start om 18:10 uur
  • 10 t/m 12 jaar: 3 x 600 meter, snot voor de ogen. Start om 18:20 uur
  • dames/heren: 5 km, prachtig door Wijhe. Start om 19:00 uur
  • dames/heren: 10 km, crème de la crème. Start om 19:00 uur

De 5 en 10 kilometer bestaan elk uit 1 ronde door de prachtige omgeving van Wijhe. Deze afstanden zijn exact en zijn dit jaar door de KNAU gecertificeerd.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de jeugdlopen is om 18.35 uur. Voor de jeugd is er een mooie herinnering in de vorm van een medaille. Op elke afstand is er een prijs voor de snelste 3 meisjes en jongens. De prijsuitreiking van de 5 en 10 km is om 20.10 uur. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 40- en 40+. En per leeftijdscategorie is er een prijs voor de snelste 3 dames en heren. Daarnaast wordt de snelste vrouw en man van Wijhe op de 10 km gehuldigd in stijl. Er is ook een prijs voor het snelste bedrijventeam.

Inschrijven

Inschrijven via Inschrijving Koningsloop Wijhe: www.mijninschrijving.nl Voor de 5 en 10 km bedragen de inschrijfkosten € 6,- (na-inschrijving € 8,-). Deelname aan de jeugdlopen is gratis.

Bedrijvenloop

Ook dit jaar wordt de Koningsloop uitgebreid met een bedrijvenloop over 5 km. Bedrijven uit Wijhe en omgeving kunnen een of meer teams inschrijven voor een onderlinge competitie. Teams mogen bestaan uit 3 tot 5 personen, waarbij de tijd van de drie snelste lopers telt voor de einduitslag. Voor teams die bestaan uit alleen dames wordt een tijdcompensatie worden toegepast. Interesse? Stuur een mail naar Dorus Schalkwijk: koningsloopwijhe@gmail.com. Je ontvangt dan verdere informatie.

Afhalen startnummer

Bij BIJ ONS (Langstraat 19, 8131 BA Wijhe) op korte afstand van de start- en finish liggen de startnummers voor je klaar en kun je ook na-inschrijven. Hier is ook een garderobe en kleedruimte (beperkt) ingericht.

Parkeren

De parkeerruimte in het centrum is beperkt. Parkeren is mogelijk bij de Poort van Wijhe (Handelsweg, 8131 XX) en op het Marktplein.

Vragen

Mocht je een vraag hebben dan kun je een mail sturen naar Dorus Schalkwijk: koningsloopwijhe@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Los a.u.b. de volgende som op (beveiliging tegen spam) *