50e editie Midwintercross afgelast.

Het bestuur van de Midwintercrossloop (Heeten) heeft afgelopen weekend besloten om de 50e editie van haar loop naar 2023 te verplaatsen. Binnen het bestuur was er onvoldoende draagvlak om de loop op een verantwoorde wijze te organiseren en wil men vrijwilligers, deelnemers en overige niet onnodig blootstellen aan de risico’s die de huidige pandemie met zich meebrengt.

Daarnaast is het goed te weten dat in de bestuurlijke besluitvorming de sportieve overwegingen ondergeschikt waren aan het ethisch vraagstuk, waarin we verzocht worden om zoveel mogelijk contact met elkaar te vermijden. Het bestuur is ook van mening dat aansprakelijkheid moet worden vermeden.

De Midwintercrossloop, en zeker een 50e editie, moet een feestje zijn voor iedereen. Dus niet een uitgeklede versie, waarin de toeschouwer niet welkom is, er geen prijsuitreiking is en  waar men na de tijd niet even een biertje kan drinken om de prestatie te evalueren. We gaan ervan uit dat we in 2023 de Midwintercrossloop weer op een normale en veilige wijze kunnen gaan uitrollen.