Bunkercross, deel 2

Afgelopen woensdag lazen jullie waarom Femke en Menno het Sallands Cross Circuit zo leuk vinden. Deze keer is het de beurt aan hun ouders, Amanda en Emond

๐™ƒ๐™ค๐™š ๐™ซ๐™–๐™–๐™  ๐™๐™š๐™— ๐™Ÿ๐™š ๐™–๐™ก ๐™ข๐™š๐™š๐™œ๐™š๐™™๐™–๐™–๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™ซ๐™ž๐™ฃ๐™™ ๐™Ÿ๐™š ๐™š๐™ง ๐™ฏ๐™ค ๐™ก๐™š๐™ช๐™  ๐™–๐™–๐™ฃ?

๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข: Dit wordt voor mij de 1e keer dat ik met de competitie mee doe. De afgelopen jaren heb ik wel 2 keer meegedaan aan de Bunkercross. Het leukste vind ik om samen met het hele gezin op pad te gaan en dan gezellig te gaan hardlopen door de natuur.

๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ: Dit wordt mijn 3e jaar. De afgelopen jaren heb ik bijna alle wedstrijden gelopen. Vorig jaar ben ik zelfs eerste geworden van de mannen 40 bij de 10 km competitie. Het leuke is, doordat je steeds tegen dezelfde mensen loopt, je elkaar echt leert kennen. Na een paar wedstrijden weet je precies wie je grootste concurrenten zijn. De sfeer bij de wedstrijden is ook altijd heel goed en de parcours heel afwisselend.

๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ž๐™จ ๐™Ÿ๐™ช๐™ก๐™ก๐™ž๐™š ๐™›๐™–๐™ซ๐™ค๐™ง๐™ž๐™š๐™ฉ๐™š ๐™ก๐™ค๐™ค๐™ฅ?

๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข: Ik heb alleen nog maar de Bunkercross gelopen, dus dat is nu lastig zeggen. Over een aantal manden kan ik hier vast een beter antwoord op geven.

๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ: Dat is wel een moeilijke vraag. De lopen hebben allemaal hun eigen sterkte punten. Het technische parcours van de Bunkercross is heel uitdagend. De route over de heide over de Haarlerberg is erg mooi. De kinderen vinden de pieten in Lettele altijd erg leuk.

๐™’๐™š๐™ก๐™  ๐™จ๐™ฉ๐™ช๐™  ๐™ฅ๐™–๐™ง๐™˜๐™ค๐™ช๐™ง๐™จ ๐™ซ๐™ž๐™ฃ๐™™๐™š๐™ฃ ๐™Ÿ๐™ช๐™ก๐™ก๐™ž๐™š ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ข๐™ค๐™ค๐™ž๐™จ๐™ฉ๐™š ๐™จ๐™ฉ๐™ช๐™ ?

๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข: Ik heb niet echt een favoriet stukje. Ik kijk er vooral naar uit om lekker door de natuur te lopen.

๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ: de carrousel in het parcours van de Bunkercross afgelopen jaar was heel leuk. Helaas gaat de route dit jaar daar niet meer langs. Daar komt wel voor in de plaats dat we nu 4 keer de commando-bunker op mogen. De zandkuil op de Luttenberg is ook een heel mooi stukje.

๐™ƒ๐™ค๐™š ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™™ ๐™Ÿ๐™š ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ก๐™ž๐™š๐™›๐™จ๐™ฉ ๐™–๐™–๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ข๐™ค๐™š๐™™๐™ž๐™œ๐™™?

๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข: Ik vind het leuk als mensen mijn naam noemen. Dan weet ik dat het voor mij persoonlijk is.

๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ:  Ik vind het altijd leuk als mijn gezin langs de kant staat. Dat geeft toch net een beetje extra kracht, ook als je er helemaal doorheen zit.

๐™๐™ค๐™ฉ ๐™จ๐™ก๐™ค๐™ฉ, ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™ฏ๐™š๐™œ ๐™Ÿ๐™š ๐™ฉ๐™š๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ฉ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™›๐™š๐™ก๐™–๐™–๐™ง๐™จ ๐™™๐™ž๐™š ๐™ฏ๐™ž๐™˜๐™ ๐™ฃ๐™ค๐™œ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™๐™š๐™—๐™—๐™š๐™ฃ ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™จ๐™˜๐™๐™ง๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ?

๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข: Niet nadenken, gewoon doen!

๐˜Œ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ: zeker doen. Het geeft zoveel energie om in het weekend een stuk door het bos te lopen. Het maakt ook niet uit of je voor de prestatie komt of voor de gezelligheid of voor allebei.


We sluiten ons graag aan bij de woorden van Amanda en Egmond: gewoon doen! Morgen staat de Bunkercross, georganiseerd door AV Daventria 1906 op het programma.

En het weer is prima morgen, de zon gaat zelfs nog schijnen. Mooi loopweer dus, graag tot morgen!