Dat wordt genieten bij de Oostermaetloop

De modder van de Schalmloop MariΓ«nheem is opgedroogd. (Toch?πŸ˜ƒ). Tijd om ons voor te bereiden op de volgende loop: de Oostermaetloop. Jan-Willem de Brouwer laat ons vast warmlopen met zijn enthousiaste verhaal ⬇️

π™ƒπ™€π™š 𝙫𝙖𝙖𝙠 π™π™šπ™— π™Ÿπ™š 𝙖𝙑 π™’π™šπ™šπ™œπ™šπ™™π™–π™–π™£ (𝙖𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ˜Ύπ˜Ύ 𝙀𝙛 π™žπ™£ π™Ÿπ™€π™ͺ𝙬 𝙙𝙀𝙧π™₯)?

In Lettele, waar ik vandaan kom heb ik tot op heden een keer of 4 meegedaan op de zaterdag. Sinds vorig jaar voetbal ik niet meer en sindsdien heb ik ook in onder meer Raalte en Haarle meegelopen. Dit jaar zullen er naast de aankomende cross in Lettele vast nog wat meer volgen!

𝙒𝙖𝙩 π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™‘π™šπ™ͺπ™ π™¨π™©π™š 𝙖𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ˜Ύπ˜Ύ?

Eigenlijk moet ik hier twee dingen noemen. Als je nog niet zoveel loopt of ook een andere sport beoefend, is het cross circuit een heel laagdrempelige manier om in aanraking te komen met de loopsport, of om lekker bezig te blijven in de winter. Dat heb ik zelf ook ervaren. Wat daar bij helpt is dat de β€œcross” ondergrond vriendelijk is voor je spieren, fijn voor nieuwkomers of als aanvulling op een andere sport.

Nu ik wat meer loop en ook op de weg wedstrijdjes doe vind ik de cross een leuke aanvulling om competitief te racen zonder β€œde klok”. Tijden zeggen niet zoveel en elk parcours is anders. Waar je op de weg je grenzen beter kent (of je horloge) en daardoor ook wel eens eerder afhaakt, ga je in de cross eerder op gevoel de strijd aan.

Tot slot zijn ook de parcoursen de moeite!

𝙒𝙖𝙩 π™žπ™¨ π™›π™–π™«π™€π™§π™žπ™šπ™©π™š 𝙑𝙀𝙀π™₯ 𝙫𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ˜Ύπ˜Ύ?

Ik heb zeker nog niet alles gezien maar dan ga ik toch voor Lettele als thuiswedstrijd. Al hoor je dan vaak ook dat lopers uit andere regio’s zich verbazen hoe mooi de Oostermaet hier is. Het glooiende landschap in Haarle vond ik ook mooi.

𝙒𝙖𝙩 π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™’π™€π™€π™žπ™š 𝙨𝙩π™ͺπ™ π™Ÿπ™š 𝙫𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™₯π™–π™§π™˜π™€π™ͺ𝙧𝙨?

Het lange rechte stuk terug richting de Oerdijk. Waar je langs het open stuk van  β€œde Slenk” loopt. Een mooi stukje natuurreservaat. Je komt dan ook net uit het bochtige stuk door het bos en je kunt daar dan weer mooi vaart maken met het einde in zicht.

𝙒𝙖𝙩 π™―π™šπ™œ π™Ÿπ™š π™©π™šπ™œπ™šπ™£ π™©π™¬π™žπ™Ÿπ™›π™šπ™‘π™–π™–π™§π™¨ π™™π™žπ™š π™―π™žπ™˜π™ π™£π™€π™œ π™£π™žπ™šπ™© π™žπ™£ π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ π™œπ™šπ™¨π™˜π™π™§π™šπ™«π™šπ™£?

Bij twijfel gewoon inschrijven: je bent sportief bezig en ontdekt verrassend mooie stukjes Salland!

Overgehaald om mee te doen? Schrijf je dan in.