Het Sallands Cross Circuit gaat door!

Na 2 jaar is het enthousiasme nog onverminderd groot

“Het was wel spannend hoor.” Zegt André Duteweert, de voorzitter van het Sallands Cross Circuit. “Het afgelopen half jaar hebben we met het bestuur meerdere vergaderingen belegd om in te schatten of we al met de voorbereidingen voor een nieuwe editie konden starten. Maar daar een verantwoorde beslissing in nemen was onmogelijk. Uiteindelijk hebben we onszelf een deadline opgelegd. Dat zou een vergadering zijn met alle organisaties, op 21 september, de dag na de laatste Corona persconferentie. De Go of No-Go.”

Lopers staan te trappelen

“Dat het Cross Circuit na anderhalf jaar ‘radiostilte’ nog steeds leeft, blijkt wel uit de mails die ik ontvang”, zegt Bertus Haarman, de man achter de website en de inschrijvingen. “Lopers vragen of de competitie doorgaat en of ze zich al kunnen inschrijven? Nadat we op facebook bekend hadden gemaakt dat het Circuit definitief doorgaat, ging het helemaal los. Zoveel positieve reacties, de lopers staan te trappelen. De inschrijving voor de competitie is nu een week open en we zitten al op 25% van het aantal inschrijvingen t.o.v. van de laatste editie. De inschrijving sluit op 24 oktober. Daarna kun je je nog wel voor losse wedstrijden inschrijven.”

Corona Crossmaatregelen

De Nederlandse atletiekunie heeft richtlijnen opgesteld voor het organiseren van hardloopwedstrijden. “Daar gaan we ons natuurlijk aan houden”, zegt de voorzitter. “We hebben een werkgroep samengesteld die hiervoor een format gaat opstellen voor alle 10 verenigingen. Op deze manier krijgen we uniformiteit en voldoen we aan de maatregelen. In hoofdlijnen zal het gaan om organisatorische zaken. Daarnaast hebben we ook te maken met een hele korte voorbereidingstijd en is er ook geen tijd om alle sponsors te benaderen. Omdat tijd en budget bepalend zijn voor de uitvoering, zullen we een aantal dingen iets anders vormgeven.”

Dit is er anders

  • Deze editie is er geen prijzengeld voor de winnaars van de klassementen. Uiteraard worden de winnaars wel gehuldigd met bekers en oorkondes.
  • Als door onvoorziene omstandigheden of nieuwe maatregelen, het seizoen niet afgemaakt wordt zal het inschrijfgeld van de competitielopers naar rato terugbetaald worden.
  • Dit jaar is er geen team- en bedrijvenloop.
  • Als de Coronamaatregelen het toelaten is er op 28 januari 2022 een Afterparty. Deze zal door de organisaties van Luttenberg en Mariënheem georganiseerd worden.  ‘Waar en hoe’ is nog een verrassing.
  • In plaats van Haarle zal AV Salland het Circuit aftrappen op 7 november in Raalte.
  • Na-inschrijven is niet meer mogelijk. Deelnemers kunnen alleen nog online inschrijven tot een half uur voor de start van de wedstrijd. De ‘daglopers’ krijgen hun startnummers op de wedstrijdlocatie uitgereikt.
  • Naast Haarle en Mariënheem moet nu ook Olst een kleine bijdrage voor Support for Nature in rekening brengen. Dit is een toeslag om in natuurgebied te mogen crossen.