Het wordt goed loopweer, dus wat let je?

Terwijl iedereen zich klaar maakt voor 1e Kerstdag, blikken wij vast vooruit naar 2e Kerstdag met deze twee fanatieke hardlopers uit Nieuw Heeten: Femke en Thijs Pijnappel!

๐™ƒ๐™ค๐™š ๐™ซ๐™–๐™–๐™  ๐™๐™š๐™—๐™—๐™š๐™ฃ ๐™Ÿ๐™ช๐™ก๐™ก๐™ž๐™š ๐™–๐™ก ๐™ข๐™š๐™š๐™œ๐™š๐™™๐™–๐™–๐™ฃ?

๐˜›๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด: โ€œFemke begon als 1e mee te doen, jaren geleden. Ik was de jassendrager. Maar ik dacht, als ik er dan toch ben, kan ik ook zelf wel mee doen. Vanaf 2016 zijn we als gezin mee gaan doen, ook onze twee zonen doen vaak mee. Voor 2016 wist ik niet dat er hardloopschoenen bestonden, hahaโ€.

๐˜๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฌ๐˜ฆ: โ€œik heb een aantal jaren aan losse lopen meegedaan. Sinds vorig jaar ben ik ook aan het klassement mee gaan doen. Ik loop de 5 km, Thijs de 10 km. Zelfs toen we 12,5 jaar getrouwd waren, zijn we eerst met zโ€™n allen gaan hardlopen in Lettele. Daarna kwam pas het feestje ๐Ÿ˜ƒโ€

๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ž๐™จ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ก๐™š๐™ช๐™ ๐™จ๐™ฉ๐™š ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™Ž๐™–๐™ก๐™ก๐™–๐™ฃ๐™™๐™จ ๐˜พ๐™ง๐™ค๐™จ๐™จ ๐˜พ๐™ž๐™ง๐™˜๐™ช๐™ž๐™ฉ?

๐˜๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฌ๐˜ฆ: โ€œDe afwisseling, steeds andere routes iedere week. Dat is toch leuker dan steeds thuis hetzelfde rondje. Met dezelfde mensen in het startvak staan, de gezonde spanning voorafโ€.

๐˜›๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด: โ€œIk neem me dan voor om niet te hard te beginnen, maar dat mislukt altijd! De gemoedelijkheid is ook leuk. Zo was er ooit in Hoonhorst een mislukt carbidschot als startschot. Dat liep gelukkig goed af. Mooi moment, want iedereen keek elkaar aan en zag dat goed ging en begon toen alsnog aan de 10 km. Ook de gezelligheid rondom bijzondere dagen, zoals in Nieuw Heeten en Hoonhorst zijn leukโ€.

En geeft Femke aan: โ€œHet is altijd super leuk om met het hele gezin mee te doen. Eerder moesten we de jongens aanmoedigen of soms stukjes meelopen. Nu lopen ze mij er uit! En moedigen ze ons aan. Vooral Rins, de jongste, mam….eindsprintje! Dat geeft vaak nog nรฉt het laatste zetje…๐Ÿ˜Šโ€

๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ž๐™จ ๐™Ÿ๐™š ๐™›๐™–๐™ซ๐™ค๐™ง๐™ž๐™š๐™ฉ๐™š ๐™ก๐™ค๐™ค๐™ฅ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™Ž๐™–๐™ก๐™ก๐™–๐™ฃ๐™™๐™จ ๐˜พ๐™ง๐™ค๐™จ๐™จ ๐˜พ๐™ž๐™ง๐™˜๐™ช๐™ž๐™ฉ?

Lettele is een favoriet. En ook Mariรซnheem over het Boetelerveld.

๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ž๐™จ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ข๐™ค๐™ค๐™ž๐™จ๐™ฉ๐™š ๐™จ๐™ฉ๐™ช๐™ ๐™Ÿ๐™š ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฅ๐™–๐™ง๐™˜๐™ค๐™ช๐™ง๐™จ ๐™ž๐™ฃ ๐™‰๐™ž๐™š๐™ช๐™ฌ ๐™ƒ๐™š๐™š๐™ฉ๐™š๐™ฃ?

Thijs: โ€œOp het laatst kom je uit het rustige bos langs het voetbalveld. Daar staan heel veel mensen. Mooi om nog te kijken of je dan iemand in kunt halen en nog net voor de finish kunt pakkenโ€.

๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ฏ๐™š๐™œ ๐™Ÿ๐™š ๐™ฉ๐™š๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ฉ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™›๐™š๐™ก๐™–๐™–๐™ง๐™จ ๐™™๐™ž๐™š ๐™ฏ๐™ž๐™˜๐™ ๐™ฃ๐™ค๐™œ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™๐™š๐™—๐™—๐™š๐™ฃ ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™จ๐™˜๐™๐™ง๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ?

Femke: โ€œJe loopt voor jezelf. Het is geen wedstrijd, je haalt vooral het beste uit jezelf!โ€

Voor iedereen die dus het beste uit zichzelf wil halen: van harte welkom in Nieuw Heeten! Wil je niet het beste uit jezelf halen, maar vooral lekker hardlopen en ruimte maken voor de kerstmaaltijd op 2e Kerstdag, dan ben je ook van harte welkom! ๐Ÿ˜Š Inschrijven kan nog.