Uitleg buurtdorpen(stad) klassement
Welke dorpen vallen onder Salland?

Volgens de provincie Overijssel behoren de gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Zwolle, Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn in hun geheel tot Salland, terwijl de gemeenten Twenterand en Rijssen-Holten er gedeeltelijk deel van uitmaken.

Bron:  Wikipedia

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor deelnemers die ingeschreven staan bij het Sallands Cross Circuit met Pakket 1, 3 of 5 van editie 2024-2025. 

Een team bestaat uit 3 tot 5 deelnemers uit 1 dorp/stad óf die een affiniteit/verwantschap met dat dorp/stad hebben. Teamsamenstelling: dames, heren of gemengd. Er mogen meerdere teams per dorp of stad meedoen.

Het team verzint een leuke teamnaam, bijv. waar het dorp of de stad om bekend staat. 1 persoon geeft de 3 tot 5 teamleden op en is tevens contactpersoon/teamcaptain van het team.

Deelname als team is gratis, omdat je al inschreven staat bij 1 van de 3 pakketten.

Het snelste team ontvangt een leuke prijs op de After Party. En eeuwige roem natuurlijk!

Competitie

Klassement wordt gehouden op de 5 en10 km.

Om in aanmerking te komen voor de puntentelling hoeven teamleden niet dezelfde afstand lopen.

Eindklassement van het team kan worden opgemaakt bij deelname aan 5 van de 10 crosslopen.

Puntentelling

Plaatsing in de uitslag van de crossloop is bepalend voor het aantal punten.

Voorbeeld: 32e plaats in categorie tot 39 jaar bij de AV Salland Crossloop = 32 punten. 2e plaats in categorie 50+ bij de AV Salland Crossloop = 2 punten. 21e plaats in de uitslag van de Belte Kerstcrossloop = 21 punten.

Bij een crossloop worden de 3 laagste punten bij elkaar opgeteld.

Van de 10 crosslopen worden de 5 laagste totalen bij elkaar opgeteld. Het team met het minste aantal punten is de winnaar van de competitie.

Bij een gelijke eindstand geeft de laatste onderling gelopen wedstrijd de doorslag.

Herkenbaar

Wil je als dorp/stad herkenbaar zijn voor het publiek en aangemoedigd worden? Loop dan als team in een loopshirt met kenmerken van je woonplaats.

Inschrijven team

Opgave team tot 20 oktober 2024 via ons contactformulier.