Loopkalender 2023-2024 met veel vrije weekenden

We hoeven er niet om heen te draaien: de laatste jaren zien we een terugloop in het aantal deelnemers aan zowel de lopen als aan het klassement. Iets wat landelijk ook een trend is. Er zijn veel loopevenementen bij gekomen, dus mensen hebben meer te kiezen. En sinds Corona is er bij sommigen ook een terugval in het bewegen gekomen en daarmee ook de zin om aan evenementen mee te doen. Dat laatste gaat gelukkig weer de goede kant op.

Maar we zijn natuurlijk niet voor 1 gat te vangen! Dus hebben we onlangs met de organisaties van alle lopen om tafel gezeten: wat kunnen we doen om meer deelnemers aan de start te krijgen? Wat maakt het Sallands Cross Circuit nou zo uniek? Op welke mensen richten we ons? Er werd fanatiek gebrainstormd en we hebben nagedacht over een aantal veranderingen. Sommige meer voor de toekomst, sommige al voor de komende editie.

1 van de veranderingen die we voor komend seizoen alvast doorvoeren is het plannen van meer vrije weekenden. We hebben de loopkalender iets opgerekt, zodat er meer ruimte is ontstaan voor vrije weekenden tussendoor, een wens van diverse lopers aan ons klassement. 

Bij deze presenteren we jullie dus de loopkalender van het SCC seizoen 2023-2024! Schrijf alle data op in je hardloopagenda en poets je schoenen vast op (niet teveel, want ze komen toch onder de modder).