Mister SCC

Vandaag stellen we weer een loper van het Sallands Cross Circuit aan jullie voor. Al kun je je afvragen of voorstellen nog nodig is. Een loper die er al vanaf het begin bij is. Hoort bij het meubilair wordt dan vaak gezegd. We hebben het over André Nij Bijvank uit Haarle, hij staat ook zondag weer aan de start bij de Haarlerbergloop en Haarlerbergtrail. André was de 1e winnaar op de 10 kilometer in de eerste editie 2002-2003. Destijds was er alleen maar een competitie voor de 10 km heren. André heeft 19 keer meegedaan aan het Sallands Cross Circuit (en eindigde daarvan maar liefst 13 keer in de top 3!)

𝘼𝙣𝙙𝙧é, 𝙟𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙩 𝙖𝙡 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙬𝙖𝙩 𝙚𝙙𝙞𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙢𝙚𝙚𝙜𝙚𝙙𝙖𝙖𝙣. 𝙒𝙖𝙩 𝙫𝙞𝙣𝙙 𝙟𝙚 𝙚𝙧 𝙯𝙤 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙖𝙖𝙣?

Voor mij staat SCC voor gewoon lekker lopen, een enorm gevoel van vrijheid. Voor iedereen is dat gevoel van vrijheid anders, ik krijg dat door te lopen. Ik ben er vanaf het begin bij geweest, volgens mij heb ik maar 1 keer gemist.

𝙒𝙖𝙩 𝙞𝙨 𝙟𝙚 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙚𝙩𝙚 𝙡𝙤𝙤𝙥?

Mijn favoriete loop is uiteraard Haarle. Mooiste stuk van het parcours vind ik het stuk klimmen, waarna je op de heide eindigt. Eerst is het zwaar en moet je aardig diep gaan om de heuvel op te komen. En dan ineens loop je op de heide en kun je daar op adem komen en van het uitzicht genieten.

𝙒𝙖𝙩 𝙯𝙚𝙜 𝙟𝙚 𝙩𝙚𝙜𝙚𝙣 𝙞𝙚𝙙𝙚𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙚 𝙣𝙤𝙜 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙨𝙘𝙝𝙧𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙖𝙖𝙣𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙯𝙤𝙣𝙙𝙖𝙜?

Gewoon meedoen! Je krijgt er geen spijt van.


En voor iedereen die André zondag ziet lopen: het maakt hem niet uit hoe hij wordt aangemoedigd: het is altijd leuk om bekenden langs het parcours te zien. Dus schroom niet om hem naar de finish te schreeuwen!