Oproep van Elviera: doe ook mee in Raalte

Na Koop is het nu de beurt aan Elviera Gritter. Elviera is inmiddels voor de 5e keer van de partij. De afgelopen jaren heeft ze aan verschillende afstanden meegedaan. Onder andere via het recreatieve pakket, waarmee je kunt afwisselen tussen de 5 en 10 kilometer.

Elviera, wat maakt het Sallands Cross Circuit voor jou zo leuk?

Voor mij heeft deelname aan het Sallands Cross Circuit veel gezellige contacten opgeleverd. Er is zelfs een loopgroepje ontstaan door het SCC. Ik heb er echt maatjes aan over gehouden! Voor mij staat het lekker sportief bezig zijn, met de nodige gezelligheid voorop. Door vaak dezelfde mensen tegen te komen bij de verschillende lopen, is het altijd gezellig.

Ok, klinkt goed! Wat is je favoriete parcours?

Mijn favoriete parcours is Mariënheem met het Boetelerveld en Luttenberg. En ’t Reelaer in Raalte is ook mooi. Behalve het glibberpad daar.

Hoe word je het liefst aangemoedigd?

Ik vind een beetje muziek bij een loop altijd leuk. Bijvoorbeeld een DJ die rondom de start en finish het publiek en de lopers een beetje opzweept. Publiek langs de kant is altijd fijn, die trekken je er dan echt doorheen. Afgelopen jaren ben ik ook vaak genoeg oude bekenden tegengekomen onderweg. Of langs de kant als publiek, of zelf hardlopend.

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er zijn nog mensen die zich niet hebben ingeschreven voor zondag. Wat zeg je tegen hen?

Twijfelaars? Niet bang zijn dat het niet voor jou geschikt is. Je kunt prima recreatief meedoen, het gaat echt niet om winnen!

Ben jij nog 1 van die twijfelaars? Maar denk je nu: verrek, Elviera heeft gelijk, ik ga me gewoon inschrijven? Dat kan!

Tot zondag!