Sallands Cross Circuit 2020 – 2021 afgelast

Na veel overleg, brainstormen en het afwegen van allerlei mogelijkheden hebben we als organisatie het besluit genomen om de negentiende editie van het Sallands Cross Circuit af te gelasten. We zijn van mening dat we de veiligheid en gezondheid niet voldoende kunnen waarborgen. Bovendien zou naar onze mening een crossloop, die op zoveel punten moet worden aangepast, z’n charme verliezen, met andere woorden: is het dan nog wel leuk?

Dit jaar zouden tien crosslopen in Salland meedoen onder de vlag van het algemene klassement van het Sallands Cross Circuit. Negen van de tien hebben besloten om hun loop af te gelasten. Het gaat om de crosslopen in Raalte, Mariënheem, Lettele, Luttenberg, Hoonhorst, Nieuw Heeten, Heeten, Broekland en Olst. Alleen Haarle gaat, onder voorbehoud, door. Bij hen maakt de loop deel uit van een heel weekend in het teken van hardlopen. En zij beslissen pas op het allerlaatste moment definitief of het doorgaat of niet.

Alternatief: looproutes individueel lopen
Het Sallands Cross Circuit voorziet in een behoefte. We willen mensen in beweging krijgen en houden. Daarom bieden we dit jaar een alternatief aan: een aantal looproutes, sowieso drie, die je individueel kunt lopen. Zonder organisatie, zonder tijdsregistratie, zonder wedstrijdelement.… gewoon lekker lopen in een mooie omgeving. De routes hebben verschillende afstanden en worden op verschillende locaties in Salland uitgezet bijvoorbeeld over landgoed Schoonheten, bij de Portlanderdijk. Vanaf begin november kun je deze looproutes downloaden via onze site.

We roepen lopers op hun ervaring met de aangeboden routes vooral te delen met anderen, zodat we elkaar blijven inspireren en motiveren om in beweging te blijven!