Sportief en gezond het nieuwe jaar beginnen

🍾πŸ’₯ Allemaal nog de beste wensen voor 2024! Hopelijk zijn jullie allemaal gezond en sportief aan het nieuwe jaar begonnen. En zo niet, dan heb je zondag kans om je weer van je sportieve kant te laten zien! We pakken de draad namelijk weer op in Heeten tijdens de Midwintercross. En als iemand ons kan enthousiasmeren om mee te doen, is het Michel Alferink wel.

π™ˆπ™žπ™˜π™π™šπ™‘, π™π™€π™š 𝙫𝙖𝙖𝙠 π™π™šπ™— π™Ÿπ™š 𝙖𝙑 π™’π™šπ™šπ™œπ™šπ™™π™–π™–π™£ 𝙖𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ™–π™‘π™‘π™–π™£π™™π™¨ π˜Ύπ™§π™€π™¨π™¨ π˜Ύπ™žπ™§π™˜π™ͺπ™žπ™©?

Ik ben in 1998 begonnen in Heeten. Ik heb aan alle edities meegedaan. Eerst heb ik altijd voetbal en de loopjes gecombineerd. En vanaf seizoen 2003-2004 was ik altijd van de partij als loper van het hele circuit. Nu vind ik het een mooie afwisseling, in de zomer ben ik meer aan het fietsen, in de winter (cross)lopen.

Ik heb het laatst uitgerekend. Ik zit op dit moment op 144 loopjes binnen het Sallands Cross Circuit en ga dus dit seizoen de 150 aantikken (red: inmiddels heeft Michel de 150 aangetikt, toch Michel?)

𝙒𝙖𝙩 π™«π™žπ™£π™™ π™Ÿπ™š π™‘π™šπ™ͺ𝙠 𝙖𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ™–π™‘π™‘π™–π™£π™™π™¨ π˜Ύπ™§π™€π™¨π™¨ π˜Ύπ™žπ™§π™˜π™ͺπ™žπ™©?

De gezelligheid! Je ziet vaak dezelfde mensen, dus je kent en herkent steeds meer mensen. En het is een fijne stok achter de deur om te blijven lopen.

𝙒𝙖𝙩 π™žπ™¨ π™Ÿπ™š π™›π™–π™«π™€π™§π™žπ™šπ™©π™š 𝙑𝙀𝙀π™₯ 𝙫𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™Žπ™–π™‘π™‘π™–π™£π™™π™¨ π˜Ύπ™§π™€π™¨π™¨ π˜Ύπ™žπ™§π™˜π™ͺπ™žπ™©?

Haarle is het meest favoriet. Ik houd wel van crosslopen die zo zwaar mogelijk zijn. Bult op, heuvels vind ik mooi! Het maximale eruit halen en ondertussen van de omgeving genieten. Echt crossen dus!

π™ƒπ™€π™š 𝙬𝙀𝙧𝙙 π™Ÿπ™š π™π™šπ™© π™‘π™žπ™šπ™›π™¨π™© π™–π™–π™£π™œπ™šπ™’π™€π™šπ™™π™žπ™œπ™™?

β€˜Kom op Michel!’ En als er geklapt wordt is altijd fijn. Ook handig om te weten hoeveel tijd er zit met degene die achter je loopt. Je hoort het publiek dan die persoon ook aanmoedigen en dan heb je een idee hoeveel ruimte er tussen zit. Publiek motiveert hoe dan ook.

𝙒𝙖𝙩 π™―π™šπ™œ π™Ÿπ™š π™©π™šπ™œπ™šπ™£ π™©π™¬π™žπ™Ÿπ™›π™šπ™‘π™–π™–π™§π™¨ π™™π™žπ™š π™―π™žπ™˜π™ π™£π™€π™œ π™£π™žπ™šπ™© π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ π™žπ™£π™œπ™šπ™¨π™˜π™π™§π™šπ™«π™šπ™£?

Ik hoor wel eens dat mensen bang zijn dat het echt een wedstrijd is. Maar het is echt wat je er zelf van maakt. Er doen echt allerlei mensen mee. Je hoeft ook niet snel te zijn. Lekker ontspannen, je hoofd leeg maken. En als je wel van een beetje competitie houdt, er is ruimte voor onderlinge competitie, om het beste uit jezelf te halen.

En het mooie nieuws: de 6 en 10 km van de Midwintercross gaan weer door het Schoonheetense bos! Dat is een aantal jaren niet zo geweest, dus we zijn daar heel blij mee. Zelf vond ik die route vroeger ook leuk, langs het kasteel.

πŸ“£ Nieuwe routes dus. En mooi, koud winterweer zondag. We zien je dus graag aan de start in Heeten!

Inschrijven kan nog online, tot een half uur voor de start van de afstand waar je aan mee wilt doen