Van Ekiden naar Estafetteloop

In Heeten is tijdens de twee stille ‘pony-jaren’ flink gebroed op een nieuwe invulling van het feestprogramma. . Het komend dorpsfeest gaat dan ook danig op de schop. Binnenkort zal het bestuur de nieuwe formule lanceren.

De commissie Ekiden loopt nu al voor de troepen uit en geeft inkijk in de gewijzigde opzet van het evenement.  De EstafetteLOOP vervangt de traditionele Japanse loop. De omvang van de Japanse estafetteloop Ekiden vergt erg veel ruimte, tijd en aanpassing en is in deze vorm moeilijk te handhaven.

Hier leverde het broedproces een aantrekkelijk alternatief op: De EstafetteLOOP. Teams van elk 4 personen lopen afwisselend 5 km. Voor de jeugd is er de estafette over een parkoers van de 2,5 km. De organisatie ziet onder andere als voordeel dat het eenvoudiger wordt om een kwartet te vormen; ook de afstand van 5 km is  populair.

In de hardloopwereld is ook deze estafettevorm vrij uniek. Een wedstrijd- en recreatieloop ‘in ’t veld’ met een wissel- en keerpunt in het centrum van het Ponydorp. De sfeer die zo eigen was tijdens de Ekiden zal op zaterdag 1 oktober zeker  niet minder zijn.

Het bestuur van de ponyweek is dan ook erg ingenomen met deze verrassende update. De verwachting is dan ook hooggespannen in Heeten. De inschrijving van de teams vindt vanaf 1 juli a.s. plaats via deze link.