Vrijdag 19 augustus “Loop naar de Pomp” Heino

Dit jaar worden de pompdagen voor de 34e keer georganiseerd. Sportief hoogtepunt is er op vrijdag 19 augustus, dan nemen hardlopers uit de hele regio het spreekwoord “loop naar de pomp” wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd. Deze loop is uniek in zijn soort. Waar andere lopen steeds groter worden en steeds meer op elkaar gaan lijken, is deze loop kleinschalig.

Deze prestatieloop is voor geroutineerde hardlopers 10 km, maar met name de 5 km is ook geschikt voor diegene die af en toe lopen en na de vakantie weer lekker in beweging willen komen.

De start en de finish is in het centrum aan de Canadastraat bij de RK kerk. De lopers krijgen respectievelijk 1 of 2 rondes door de het fraaie buitengebied van Heino voor de kiezen. De kinderen lopen een ronde naar de Paalweg, rond de vijver en finishen bij de RK kerk.

Deelname is alleen mogelijk door online voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl tot vrijdag 19 augustus 18.00 uur of tot het maximaal aantal deelnemers (175 per afstand) is bereikt. Daarna sluit de inschrijving.

•    Kidsrun 1,2 km, start 18.40 uur, maximum leeftijd 12 jaar, na finish ontvangen de deelnemers een attentie.
•    5 km, start om 19.00 uur, minimum leeftijd 12 jaar, één ronde, maximaal 175 deelnemers.
•    10 km, start om 19.10 uur,  minimum leeftijd 16 jaar, twee rondes, maximaal 175 deelnemers.
•    Vanaf 17.45 uur kun je je startnummer afhalen bij de start.

Toiletgelegenheid is aanwezig op het terrein. Er is geen was – en kleedgelegenheid. Deelname is geheel voor eigen risico.

Meer info op: www.pompdagen.nl